Andromant.

Uit; https://books.google.nl/

 

Andromant is, naar Plinius, een glanzend, zilverwit mineraal dat in Egypte gevonden wordt waar amuletten, ringen en halsbanden van gemaakt worden. De oude magiërs schreven er de kracht aan toe om de woede van mannen te beteugelen of vast te zetten, vandaar de naam, andro: man. Een zwarte vierkante steen, opmerkelijk vanwege zijn gewicht en hardheid. Het wordt gevormd in de Rode zee, naar de vorm vierhoekige spiegelsteen. Een watersteen, doorzichtig tot ondoorschijnend in verschillende kleuren, glasachtig tot mat, CaCo3, Ba, Co, Fe, Mn, PB, Sr, Zn, Cu.

 

Klik hier voor inleiding, Bijbel, hardheid, echtheid, zetten.

 

Maerlant: ‘Andramada, is naar zilver gevormd, een vierkante steen zonder waan en hard gelijk diamant. In de Rode Zee lees ik dat men ze vond. Deze verzacht het gemoed van de mensen die al te maal verwoed schijnen en daartoe is zijn waarde groot tegen de wulpse nood’.

 

Uit: http://www.bestofspirits.at/s_72_1/Androdamas.html

Konrad von Megenburg, Boek van de natuur; ’Andromanda of androdragma zoals anderen spreken is een steen die zilverkleurig is en gans hard als de adamas die men vindt in de Roze Zee. Het heeft de kracht dat het de hete toorn beneemt en ook de onkuisheid’.

 

Zie verder: http://www.volkoomen.nl/ en : http://volkoomenoudeherbariaenmedisch.nl/